• Tvorivé dielne so starkými

          • Do galérie Tvorívé dielne so starkými boli pridané fotografie.

            Poslaním školy je výchova a vzdelávanie detí v útlom veku a vštepovanie základných morálnych vlastností, ako je aj úcta k starým rodičom a spoluobčanom. Mnohí z vás sa dennodenne podieľate pri výchove svojich vnúčat a mnohokrát im nahradzujete rodičov či kamarátov. Deti najlepšie vedia oceniť vašu lásku, pohladenie i vašu účasť pri spoločných hrách.

            Jeseň, ktorej obdobím momentálne prechádzame, je až poeticky krásna. A v jednom zo svojich mesiacov, ktorý práve končíme, nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka. Je ňou úcta k starším, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k našim prarodičom. Všetci raz budeme starí. Ale starší ľudia nie sú menejcenní. Sú krásni. Krásni vďaka svojej múdrosti. Prejavujeme im úctu a oni nám vždy majú čo dať. Človek sa učí celý život. A najlepším učiteľom sú jeho najbližší. Rodina. Rodičia, či starí rodičia.

          • Rozlúčková

          • Do galérie Rozlúčková boli pridané fotografie.

            Boli ste maličkí, teraz ste už veľkí, najviac ste však podrásli v očiach svojej učiteľky. NIKDY NA VÁS NEZABUDNEM!!!

             

          • Deň Zeme

          • Do galérie Deň Zeme boli pridané fotografie.

            Aj planéta Zem má svoj sviatok. Deň Zeme už tradične oslavujeme 22. apríla. Sviatok je ovplyvnený pôvodnými dňami Zeme, ktoré sa konali pri oslavách jarnej rovnodennosti, 21. marca, a oslavovali príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na dopady ničenia životného prostredia. My sme s našou modrou planétkou tiež oslavovali....

          • Deň Zeme

          • Do galérie Deň Zeme boli pridané fotografie.

            Aj planéta Zem má svoj sviatok. Deň Zeme už tradične oslavujeme 22. apríla. Sviatok je ovplyvnený pôvodnými dňami Zeme, ktoré sa konali pri oslavách jarnej rovnodennosti, 21. marca, a oslavovali príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na dopady ničenia životného prostredia. My sme ho oslavovali naozaj poctivou prácou pre našu planétku.

             

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do galérie Hviezdoslavov Kubín boli pridané fotografie.

            Hviezdoslavov Kubín pozná vari každý. Poézia, próza, každý deň, zas a znova. Príprava na najstaršiu a najprestížnejšiu súťaž v oblasti umeleckého prednesu a divadiel poézie na Slovensku je niekedy naozaj náročná. Hlavne, ak máme nájsť niečo vhodné, niečo nové, niečo zaujímavé. Naši žiaci s tým ale problém nemajú a predviedli sa v plnej recitačnej paráde.

             

        • Deň jablka
          • Deň jablka

          • Do galérie Deň jablka boli pridané fotografie.

            Bolo raz jabĺčko krásne...spolu s touto pesničkou slniečka oslávili Deň jablka.

            Typické jesenné ovocie v našich končinách – jablko – inšpirovalo žiakov a učiteľov našej ZŠ na zorganizovanie Dňa jablka.

            Ľudová múdrosť hovorí: Každý deň  jablko, od lekára ďaleko …

            Deti sa aktívne zapojili do rozhovoru o jabĺčku, ako o výbornom a veľmi zdravom ovocí. Celý deň sa niesol v duchu jabĺčka. Pozreli sme si zaujímavú prezentáciu, počítali jabĺčkové príklady a nezabudli sme si aj zaspievať pieseň „Červené jabĺčko.“ Samozrejme nám nechýbala ani ochutnávka rôznych odrôd jabĺk a tiež nechýbal ani rôzne chutné jabĺčkové koláčiky, ktoré s láskou napiekli naše šikovné mamičky. Plní sily  sme sa pustili do maľovania a vystrihovania týchto guľatých malých zázrakov. 

        • Naši starkí a my
          • Naši starkí a my

          • Do galérie Naši starkí a my boli pridané fotografie.

            Čas plynie a pripisuje nám dni, mesiace a roky bez toho, aby sa nás pýtal na náš názor. Od okamihu nášho zrodenia nás vezme pod svoju vládu a nepovolí ani jeden opravný termín, ani jeden maličký návrat. Pre prírodu v našich zemepisných šírkach žiadna jeseň nie je definitívnou a po zime nám znova zázračne ponúkne novú jar.

            Skracujúce sa jesenné dni s čoraz skúpejším prídelom slnka, so smutnými dažďami a hmlami, no na druhej strane s bohatosťou dozretých plodov na poliach a záhradách -  to je večný symbol zrelosti seniorskeho veku.

            Aj preto mesiac október slávime ako mesiac úcty k starším.

            Starnutie nie je choroba, ale fyziologický, zákonitý nezvratný a postupný proces. Je teda prirodzeným obdobím života, ktorý by sme mali žiť s rovnakou chuťou, s akou sme na život hľadeli v mladosti, keď ešte bolo treba zápasiť, vychovávať deti a zabezpečiť rodinu. 

            Ľudská jeseň môže nájsť svoju novú jar už len v deťoch a vnúčatkách. A o to sa už dlhé roky snažíme našimi "Tvorivými dieľňami so starými rodičmi"