• OSPRAVEDLŇOVANIE NEPRÍTOMNOSTI

          • UPOZORŇUJEME, , že „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ rodič predkladá pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov)." Toto vyhlásenie vypíšu a podpíšu rodičia, nepotrebujú na to tlačivo od lekára.

            Nad 5 dní potrebujete ospravedlnenku od lekára

            Školák môže byť neprítomný na vyučovaní po dobu viac ako päť dní len v prípade, ak má nejaké zdravotné dôvody. Potvrdenie vám vystavuje pediater na vlastné tlačivo. Dieťa musí následne nastúpiť do školy hneď, ako ho lekár označí za zdravé.

            Nezabudnite, doktor nemôže vystaviť potvrdenie pozadu!

            V tejto situácii môže dôjsť k veľmi častému pochybeniu. Lekár vám nemôže vystaviť potvrdenie o chorobe so spätným dátumom. Keď teda dieťaťu neprechádza choroba a vy by ste k nemu šli až na šiesty deň, nemôže vám vydať potvrdenie, že bolo kvôli zdravotným problémom doma už predtým.

            Na vystavenie potvrdenia totiž potrebuje zápis v zdravotnej karte. Preto ak má váš školák nejaké symptómy, konzultujte to s lekárom čo najskôr. Vďaka tomu bude mať dieťa ospravedlnené všetko vymeškané vyučovanie.

            Riaditelia majú povinnosť hlásiť neospravedlnené hodiny úradom