• Dopravné ihrisko

          • Vážení rodičia,

            dňa 26.9.2022 v prípade priaznivého počasia budeme mať dopravnú výchovu na Dopravnom ihrisku v Nitre. V prípade dažďa a prehánok bude riadne vyučovanie podľa rozvrhu.

          • ZRŠ

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na stretnutie rodičov, ktoré sa bude konať dňa 28. 9. 2022 ( streda) v budove ZŠ  o 16:00 hod. Tešíme sa na spoluprácu s Vami.

            PaedDr. Janka Miškolciová, riaditeľka školy

          • Dôležité info pred začiatkom šk. r. 2022/2023

          • Prehľad najdôležitejších informácií:

            1. Rodič pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky dieťaťa do školy  v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) predkladá elektronicky cez EduPage „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“
            2. Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.
            3. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí  predložiť „Potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast,“ ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Potvrdenie od lekára môže byť škole zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.
            4. Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľka školy alebo RÚVZ Nitra  rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.
            5. Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu.
            6. Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19.
            7. V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
            8. Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú.

            Tešíme sa na Vás.  Kolektív ZŠ Jelšovce 261, 951 43